Vakantie. Dat betekent zon, zee, strand en genieten van je welverdiende rust. Toch? Niet dus! Want wist jij dat 4 op de 10 mensen tijdens vakantie nog gewoon hun werkmail checken? Dit en meer vind je in onze infographic vol zomerfeitjes op de werkvloer.

De thuisblijvers

Vergis je niet, de zomerperiode is een prima tijd om te werken. Uit onderzoek van Manutan blijkt dat 32% van de Nederlanders de zomer zelfs een perfecte tijd vindt om dingen beter te doen. Naast buiten lunchen en rustiger aan te doen vinden werknemers het een uitgelezen moment om de boel eens even grondig aan te pakken op het werk.

Werken in de zomer

Trekken we toch de deur van kantoor achter ons dicht, dan betekent dit niet dat we ons werk vergeten. Meer dan de helft (56%) van de Nederlanders neemt zijn werk mee op vakantie. Het overgrote deel (70%) blijft bereikbaar voor collega’s en 27% neemt zelfs zijn laptop mee in de koffer.

Social media op vakantie

Nederlanders zijn tijdens hun vakantie fanatiek op social media. We kijken zo’n 15 keer per dag op Facebook en we zijn ongeveer 2,5 uur per dag actief op onze telefoon. Dit wordt ook wel het zogenaamde fear-of-missing-out (FOMO) genoemd.

Tip: Zorg ervoor dat jouw organisatie óók in de zomer nadrukkelijk aanwezig is op social media. Je doelgroep heeft meer tijd en ruimte om jouw boodschap te zien en te onthouden. Met deze tips voorkom je een zomerdip in je content.

Zomerkleding op kantoor

De hamvraag op een warme dag: wat trek ik aan naar kantoor? Eén ding is zeker: slippers op kantoor kan echt niet. Ook korte broeken bij mannen zijn ongepast. Uit onderzoek van Dresscode.nl blijkt dat 66,4% van de werknemers een korte broek niet waardeert.

Ook een infographic laten maken?

Bekijk hier nog meer van onze infographics. Ben je geïnteresseerd? Bel voor een afspraak naar +31 (0) 35 5488 140 of lees meer over Axioma.

Infographic werken in de zomer