OPDRACHTGEVER: YARDEN

Uitvaartorganisatie Yarden is dé afscheidsspecialist van Nederland. De Vereniging van Yarden telt bijna 1 miljoen leden en heeft geen winstoogmerk.

VRAAG

Hoe kunnen wij in onze jaarverslagen verantwoording afleggen voor de keuzes die we maken, onderstrepen waar we voor staan en tegelijkertijd de dialoog aangaan met de lezer?

AANPAK

Zoals de dood bij het leven hoort, hoort eten bij rouwen. Een kijkje op iemands bord is als een kijkje in iemands leven. Daarom hebben we de jaarverslagen in een culinair jasje gestoken met als thema: rouwkost.

Zo vroegen we de klanten van Yarden naar hun culturele gewoontes en religieuze tradities tijdens een uitvaart. Die hebben we vervolgens in beeld gebracht door de klanten te fotograferen in hun eigen kleding terwijl ze een dienblad vasthouden met de ‘rouwkost’ binnen hun cultuur of religie. We gebruiken de wettelijke publicatieplicht om de ziel van Yarden bloot te leggen. En met de fotoserie – recht uit het hart – gaan we de dialoog aan met de lezer.

INZET

  • Concept en strategie
  • Ontwikkeling en realisatie jaarverslagen
  • Fotografie
  • Infographics
  • Content

RESULTAAT

Een goed afscheid helpt je verder. Of je nu joods, islamitisch, boeddhist of atheïst bent. Majid, Shanta of Bea heet: bij Yarden is plek voor elke uitvaartwens. Met de jaarverslagen onderstrepen we die boodschap. De integere portretten van klanten vertellen allemaal hun eigen verhaal. En nodigen bovendien uit tot denken: heb jij jouw uitvaartwensen al bespreekbaar gemaakt?

Het resultaat is een intrigerend jaarverslag dat zowel extern als intern veel heeft losgemaakt. Door het succes mogen we deze lijn ook in de komende jaarverslagen doortrekken.

Yarden magazine fotografie

Yarden magazine fotografie

Yarden magazine fotografie