Scroll to Content

Duurzame initiatieven stimuleren met enthousiaste promoteams

Opdrachtgever

Ipse de Bruggen is een zorgorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking. Ipse de Bruggen helpt 4.500 cliënten. Dat gebeurt aan huis of op één van de 390 zorglocaties. De cliënten krijgen hulp van 5.500 medewerkers van Ipse de Bruggen en 1.800 vrijwilligers.

Vraag

Ipse de Bruggen startte in 2017 een stimuleringsfonds duurzaamheid. Werknemers en cliënten kunnen via dit fonds duurzame projecten starten. Ipse de Bruggen ondersteunt hen vanuit het fonds met geld, tijd en kennis. Het stimuleringsfonds was intern nog niet bekend. Daarom stelde Ipse de Bruggen aan Axioma deze vraag:

“Willen jullie een sterke kick-off bedenken voor het stimuleringsfonds?”

Onze aanpak

Medewerkers van Ipse de Bruggen brengen weinig tijd door achter de computer. In ploegen zijn ze steeds aan het werk met cliënten. Daarom kiezen we ervoor om het stimuleringsfonds face-to-face onder de aandacht te brengen. Een promoteam van de afdeling Duurzaamheid Energie & Milieu bezoekt locaties om medewerkers te inspireren en informeren. Het team is gewapend met flyers en stickers en een eigen beeldmerk: Duursamen.

De stickers zijn zichtbaar op de locaties geplakt, zodat medewerkers iedere dag duurzaamheid in de kijker hebben. Op de stickers en flyers vind je ook de website waar medewerkers hun eigen projecten kunnen starten.

Inzet

  • Concept en strategie
  • Nieuwsbrief
  • Contentcreatie voor intranet
  • Ontwikkeling beeldmerk
  • Ontwikkeling promotiemateriaal
  • Monitoring resultaten

Resultaat

Axioma gaat voor optimaal resultaat in iedere situatie. We wisten van tevoren dat we niet iedere medewerker gingen bereiken, vanwege de vele locaties en ploegen. Daarom zijn wij en Ipse de Brugge erg blij met het resultaat van ons werknemersonderzoek: 50% van de medewerkers kent het stimuleringsfonds en weet de informatie over het fonds te vinden op intranet. Dit betekent dat de weg vrij is voor 2.250 mensen die hun eigen duurzaamheidsproject willen beginnen.

IpseDB Duursamen

Ipse de Bruggen

IpseDB Duursamen

IpseDB_Brochure

IpseDB_Appel