Scroll to Content

4.300 mensen actief aan de gang met ziektepreventie

Opdrachtgever

Zilverschild is een samenwerking tussen ABN AMRO Bank en zorgverzekeraar Zilveren Kruis. De stichting is opgericht voor oud-werknemers van ABN AMRO Bank en verzorgt voor hen een collectieve zorgverzekering.

Vraag

Genezen is beter dan voorkomen. Dat vindt ZilverSchild ook. Daarom willen zij het niet bij een verzekering laten, maar ook een actieve rol spelen in preventie. De vraag van ZilverSchild aan Axioma was dan ook: Hoe kunnen wij onze doelgroep inspireren en activeren op gebied van gezondheid en ziektepreventie?

Aanpak

Axioma start met een onderzoek naar de doelgroep. Daaruit blijkt dat de oud-medewerkers wel iets willen doen met hun gezondheid, maar dat ze de tools missen om er echt mee aan de slag te gaan.

Om hen daarbij te helpen ontwikkelt Axioma samen met ZilverSchild content in de thema’s gezondheid, zorg, welzijn, preventie en zelfredzaamheid. We interviewen gezondheidsexperts, bijvoorbeeld diëtisten en aanbieders van e-zorg. Ook bewegingsoefeningen van ex-topatlete Olga Commandeur vind je nu terug op de website van ZilverSchild.

Naast de website, ontwikkelt Axioma ook het magazine Rond uw zorg. Alle inhoud die terugkomt in dit magazine, delen we samen met de kennis van de experts via de digitale ZilverSchild Nieuwsbrief.

Inzet

  • Concept en strategie
  • Content realisatie
  • Magazine
  • Digitale nieuwsbrief
  • Monitoring resultaten

Resultaat

Wanneer spreken we van een succes? Als alles klopt. En dat begint bij het einde: de effectiviteit. We monitoren daarom actief de resultaten. En wat blijkt? De content van ZilverSchild doet wat het moet doen: het inspireert en informeert de doelgroep op het gebied van gezondheid, ziektepreventie en zorg.

Zo blijkt uit lezersonderzoek dat de doelgroep het magazine gemiddeld waardeert met een 8. Daarnaast heeft maar liefst 80% van de doelgroep zich geabonneerd op de ZilverSchild nieuwsbrief. En met een openingsrate van 78% betekent dat bij iedere verzonden nieuwsbrief meer dan 4000 mensen bezig zijn met ziektepreventie.

Zilverschild-magazine

BVN web

zilverschild-nwsbrief