Podcasts: ze schieten vandaag de dag als paddenstoelen uit de grond. Hoewel de term in 2004 voor het eerst opdook, raakte het na de hoogtijdagen van de iPod al gauw in de vergetelheid. Maar de podcast is terug! In Amerika zijn ze booming en ook in Nederland begint de podcast weer aan een opmars. Is het een medium dat we serieus moeten nemen? Beluister onze podcast In vogelvlucht.

In onze podcast nemen we elke keer een andere communicatietrend onder de loep. Dit keer In vogelvlucht – de podcast: top of flop?

 

4 van onze ‘hot pods’

1. The journey – KLM

KLM is de eerste luchtvaartmaatschappij die podcasting gebruikt om contact te maken met hun passagiers. In elke aflevering staat een reis centraal die van grote invloed is geweest op het leven van de reiziger die je aan het woord hoort. Kortom, een zeer doelgroep gericht medium, aangeboden in het hart van het onderwerp: reizende passagiers die luisteren naar de ervaringen van andere passagiers.

2. Marketing Over Coffee

Op een laagdrempelige manier op de hoogte blijven van de ontwikkelingen binnen marketing? Dan is deze podcast interessant. Elke aflevering duurt twintig minuten en is gevuld met marketingtips en -tricks die je alleen kunt krijgen als je buiten het kantoor informeel praat. Leuk detail: daarom zitten ze ook elke aflevering in een andere plaatselijke koffietentje.

3. Tweerichtingsverkeer – OOMT

Wat staat er altijd aan in een autogarage of bij een fietsenmaker? Precies, de radio! Podcasting is voor OOMT een fantastische manier om veel mensen te bereiken op een moment dat het hun uitkomt. In het hart van de doelgroep dus. Elke aflevering staat goed leermeesterschap centraal. Leermeesters dragen iedere dag bij aan de talentontwikkeling van leerlingen. De vakmensen van de toekomst.

4. Strangers  

Ben jij ook een storysnacker en kun je geen genoeg krijgen van mooie verhalen? Dan is Strangers dé podcast voor jou. Elke aflevering word je voorgesteld aan iemand met een bijzonder verhaal. Van gênante liefdesverhalen tot een vrouw die besloot om haar nier af te staan aan een compleet vreemde. Pas op: inspirerend en verslavend!

Is de podcast het juiste middel om jouw verhaal te vertellen?
Bel ons op 035 548 81 40