Content is king! Hoe vaak heb je dat wel niet gehoord? En ja, óók wij hebben het vast weleens tegen je gezegd. Maar die tijd is voorbij. Zoals Beatrix niet langer koningin is, is content niet langer king. Nee, de klant is koning! Drie redenen waarom content zijn kroon heeft verloren. 

Je bent niet de enige

Op dit moment verdubbelt de informatietoevoer ieder jaar. Dat wil zeggen dat op Koningsdag 2018 het internet dus precies twee keer omvangrijker is dan nu. De berg content wordt alsmaar groter én sneller. Kortom: je bent niet de enige die content aanbiedt. Alleen met relevante content word je koning. En om dat te kunnen doen moet je weten wat er speelt bij jouw doelgroep: wat willen zij weten? Waar zoeken ze op? Door middel van media monitoring kun je precies zien wat er leeft onder jouw doelgroep. Stem daar je boodschap op af. Dan bied je content waar de klant echt op zit te wachten.

Content is slechts de basis

Wist je dat 70% van de googlende mensen niet verder kijkt dan de eerste vier zoekresultaten? Als je eenmaal relevante content hebt, moet je er dus voor zorgen dat deze ook daadwerkelijk bij je doelgroep terecht komt. Met een goede doelgroepanalyse en online monitoring kun je precies zien waar jouw doelgroep zit en welke kanalen ze gebruiken. Zo kun je de relevante content op het juiste moment, via de juiste kanalen aan jouw doelgroep aanbieden. En wordt de klant op zijn wenken bediend!

Het is een middel geen doel

Uiteindelijk draait alles om het contact dat je maakt met de klant. Dat contact moet maximale impact realiseren. En content is daarbij een middel, geen doel. Het gaat om waardevolle content die aansluit op de behoeften van je doelgroep. Manage daarom niet de content, maar de uitkomsten. Heeft de content bij de klant teweeggebracht wat het moest doen? Onthoud: content is niet langer king, dat is de klant.

Meer weten? Neem contact op!

Weten wat deze troonwisseling voor impact heeft op jouw communicatie? We denken graag met je mee, want bij ons is de klant ook koning! Kom gerust eens langs op ons kantoor in Vorstelijk Baarn of bel voor een afspraak naar Coen: 06 51310955.