Infographics

Infographics worden steeds populairder. En dat is niet gek: deze informatieve illustraties kunnen complexe materie snel en helder weergeven.

De voordelen van een infographic

✓ Informatie wordt sneller verwerkt
✓ Beelden zijn universeel
✓ Heeft een hoge informatiedichtheid
✓ Infographics zijn gemakkelijk deelbaar via social media
✓ Dwingt de afzender de boodschap goed te omschrijven

Hogere attentiewaarde

Mensen zijn dol op feiten, cijfers en statistieken. Maar infographics zijn meer dan dat. Ze vertellen een verhaal. En door gebruik te maken van symbolen, iconen en herkenbare metaforen is de informatie geschikt voor mensen met verschillende leeftijden en achtergronden.

Eyetracking-onderzoek onder lezers van nieuwssites toont aan dat infographics en foto’s op nieuwspagina’s een bijna even hoge attentiewaarde hebben. Bij het zien van een infographic blijkt ruim 87 procent van de bezoekers de bijbehorende tekst te lezen. Bij een ‘gewone’ tekstpagina gaat gemiddeld 41 procent over tot het lezen van de tekst.

Makkelijk deelbaar

Een interessante infographic kan met één druk op de knop worden gedeeld. Zo kan die de hele wereld over gaan. Dat zorgt voor meer traffic en kan zelfs uw Google Page Rank verbeteren. Door de visualisatie van complexe informatie in een infographic krijgt uw verhaal betekenis en wordt het inspirerend om te lezen.

Meer weten? Neem contact op!

We heten u graag welkom bij Axioma in Baarn. Dan kunt u meteen onze illustratoren aan het werk zien en kennismaken met onze content marketeers.

Bel voor een afspraak naar +31 (0) 35 5488 140 of lees meer over Axioma.

Zilveren Kruis Achmea Infographic Mentaal sterk zijn doe je zo
Zilveren Kruis Achmea Infographic ‘Mentaal sterk zijn doe je zo’
Infographic Mijn Rendement
Infographic Mijn Rendement