Heeft je doelgroep geen zin om lange teksten door te nemen? Dan is een animatie of explainer video een goede manier om in korte tijd iets uit te leggen. Én een leuke mogelijkheid om je merk van zijn beste kant te laten zien. 

Video is niet meer weg te denken uit de online wereld. Via Youtube en Vimeo streamen we uren en uren met vlogs, documentaires en fail-compilaties. Daar hoef je weinig bij na te denken en dat zijn we inmiddels wel gewend. Daar ligt een kans voor organisaties: door hun verhaal ook aan te bieden via video, bereik je meer mensen in een kortere tijd. 

Interne animatie voor OOMT – Personeels Strategie

Maar wie zet je dan voor de camera?

Een collega of de directeur voor de camera zetten is een goed plan. Zo maak je het persoonlijk en geef je de organisatie een gezicht. Werken met ‘echte’ mensen heeft wel een nadeel: de controle die je hebt over wat er in beeld is en gezegd wordt is beperkt. Daarnaast zijn sommige onderwerpen lastig te begrijpen wanneer iemand ze aan je vertelt. Je moet het voor je zien en voelen hoe de radertjes in elkaar klikken.  Dan is het een goed moment om na te denken over animaties. 

Animaties 

Animaties heb je in veel verschillende vormen en maten. De bottom line is dit: je hebt verschillende elementen die je via de digitale weg alles kan laten doen wat je wilt. De controle die je over een animatie hebt is erg groot. Via schematische weergaves en bewegende elementen, wordt het mogelijk om ieder complex onderwerp tastbaar en begrijpelijk te maken. Denk bijvoorbeeld aan jaarcijfers, de resultaten van een onderzoek of een bestelprocedure. 


Avéro Achmea – van verzekerings- naar risicogesprek in 4 stappen

Explainer video: leg het uit met een video

In een explainer video behandel je binnen een paar minuten één onderwerp. In de geanimeerde wereld vlieg je binnen enkele seconden naar de andere kant van de wereld, zoom je uit tot je heel de melkweg ziet en zoom je daarna weer in tot de kleinste mier een reus lijkt. Die vrijheid kan je goed gebruiken bij uitleggen van bedrijfsprocessen of het vertellen van een corporate story.  In explainer video’s kan je ook slim gebruik maken van acteurs of presentatoren, die met hulp van digitale middelen een helder verhaal vertellen.

Voice over

De video maak je compleet met een voice over die de kijker meeneemt door het verhaal. Daarbij kies je voor een stem die past bij je organisatie. Heb je de stem gekozen? Dan is het tijd voor de tekst. Dat moet trouwens een kort verhaal zijn. Zo vormt een explainer video ook een mooie kans om je verhaal kort, bondig en helder te krijgen. 


Centraal Beheer animatie uit een serie van 10x “Kenniscafeïne”

Kans om je organisatie te profileren

Een explainer video of animatie is een mooi middel om je organisatie in de kijker te spelen. Met een goede, doordachte video laat je zien dat je als professionele organisatie verstand hebt van zaken. Je kunt de video ook optimaliseren, zodat je op een gewenst onderwerp gevonden wordt in zoekmachines. Daarnaast laat je via de stijl van de animatie op een interessante manier zien waar je organisatie voor staat. 


Interne animatie voor het personeel van Royal Flore Holland


Interne animatie voor het personeel van Medireva


Animatie “Dag van de Verpleging” voor social kanalen van Medireva

Werkplek lerenAnimatie voor OOMT over werkplek-leren

Menken animated Homepage header animatie voor Menken Zuivel

Wil je ook een  explainer video of animatie laten maken?

Bij Axioma maken we animaties, video’s en explainer video’s. We helpen je om jouw verhaal geschikt te maken voor bewegend beeld. Daarna zoeken we samen de animatiestijl die past bij je organisatie.  Zie je dat wel zitten? Neem dan contact met ons op: 

Mail ons

 

Meer van onze animatie-creaties