De cijfers spreken voor zich: 70% van de millenials post alleen foto’s met een filter op social media. Foto’s bewerken is de normaalste zaak van de wereld geworden. Met deze 7 gratis apps voor je smartphone maak je van een simpele foto een echt kunstwerk.

1. Photoshop Express

Met deze app kun je eenvoudig foto’s bewerken. Contrast aanpassen, collages maken, toevoegen van effecten (meer dan 45!), rode ogen corrigeren en helderheid corrigeren: het kan allemaal. De app biedt een simpele interface, waarmee het bewerken van foto’s kinderspel wordt.

Photo Express is beschikbaar voor iOS en Android.

2. Photoshop Fix

Wil je foto’s retoucheren en gezichten aanpassen dan is Photoshop Fix een uitstekende app. Zo kun je met de functie healing brush oneffenheden wegtoveren en met de liquify-tool kun je bijvoorbeeld een mond lachend of ogen groter maken. Een ideale app om foto’s echt te verbeteren.

Photoshop Fix is beschikbaar voor iOS en Android.

3. Lidow

Met Lidow zijn de mogelijkheden eindeloos. Het bijzondere aan deze app is dat je zelf kunt bepalen hoe je filters toepast. Zo is het mogelijk om het filter over slechts een deel van de foto te leggen. Verder kun je kleurcorrecties toepassen, foto’s bijsnijden, collages maken en ze snel delen op social media.

Lidow is beschikbaar voor iOS en Android.

4. Aviary

Voor de echte fotobewerkingsliefhebber is er Aviary. Deze app heeft alles wat andere fotobewerkingsapps ook hebben, maar het wordt pas echt leuk als je de veelal gratis uitbreidingen downloadt. Dit zijn onder andere filters, stickers en kaders. Nadeel is wel dat de app met alle uitbreidingen veel ruimte in beslag neemt.

Aviary is beschikbaar voor iOS en Android.

5. Picsart

Picsart is erg populair en dat is niet voor niets. Opvallend is dat je gif-bestanden kunt importeren en exporteren en dat je zelfs op je foto kunt tekenen. Verder valt vooral het grote aantal tools op. Je kunt je foto’s met talloze effecten bewerken, er zijn duizenden combinaties mogelijk.

Picsart is beschikbaar voor iOS en Android

6. PIP Camera

Ga je voor een beetje gek, kies dan voor PIP Camera. Met deze app kun je jouw foto in een frame plaatsen. Bijvoorbeeld in een fles, waterdruppel of wijnglas. Of je maakt van jouw foto de cover van een tijdschrift. Je kunt foto’s importeren, maar je kunt ook direct met de app foto’s maken.

PIP Camera is beschikbaar voor iOS en Android.

7. Snapseed

Snapseed is de foto-app van Google. Het is een app die doet wat ‘ie moet doen: filters toepassen, frames aanpassen, kleuren veranderen en contrasten instellen. De focus ligt vooral op het corrigeren van kleine fouten zoals overbelichting of vlekken. Een leuke functie is ‘Spot Repair’, waarmee je een deel van de foto kunt bewerken.

Snapseed is beschikbaar voor iOS en Android.