Wil jij voorkomen dat je brainstorm een laf briesje wordt? Vermijd dan deze 6 brainstorm-killers!

6 brainstorm-killers, dingen die slecht zijn voor een brainstorm.

1: ‘Nee’

In een brainstorm past dat woord niet, ‘nee’.  Iedereen buiten de hokjes te laten denken kost veel moeite. Met een ‘nee’ schop je ze er zo weer in. Dus weg met die negativiteit. Het gaat in je brainstorm om de nieuwe ideeën, niet om alle praktische bezwaren. Bewaar die voor later.

2: Geen focus

Sommige ideeën krijg je zomaar. Voor andere moet je hard nadenken. Zorg dan ook dat de brainstormers de tijd en ruimte hebben om na te denken. Geen telefoontjes tussendoor. Houdt de discussies relevant en laat die storende collega gewoon buiten staan.

3: Te lang doorgaan

Echt, na een uur of drie komen er geen nieuwe ideeën meer. Neem pauzes tussendoor en stop op tijd.

4: Te veel mensen

Brainstormen doe je in een veilige omgeving. Kies voor een kleine groep, waarin mensen zich vrij voelen om ideeën te delen. Dat zorgt er ook voor dat iedereen de kans krijgt om iets te delen.

5: Te veel kaders

Bij een brainstorm denk je in mogelijkheden. Leg je teveel vast? Dan mis je misschien wel een briljant plan dat niet helemaal binnen de kaders past.

6: Ideeën voor je houden

Als je een goed idee hebt, maar je deelt het niet, dan gebeurt er niets mee. Dat is logisch en dus niet goed voor een brainstorm.

Meer brainstormen?

Ga je een brainstorm starten en kan je wel wat tips of een gespreksleider gebruiken?  Neem dan contact met op met Wies: 06 417 831 63 of wies@axioma.nl.